Film och foto – Den eviga längtan

“Jag vill också kunna ge dem som har svårt att begripa hur det är att inte kunna få barn en inblick i en annan verklighet och öka förståelsen för en situation som många lider av i tysthet.”

Simon Lussi om ofrivillig barnlöshet, ur ett manligt perspektiv

När Simon först tog kontakt med oss och berättade om sin erfarenhet, om sin historia och sitt varför, blev vi träffade av hans story. Den behöver berättas och den behöver delas kände vi. Vi på Fri kommunikation pratade ihop oss och bestämde oss för att säga ja till att samarbeta och processen började.

Vårt uppdrag på Fri var att skapa en trailer inför lansering av album inför ofrivilligt barnlösas dag den 28 maj. Simon hade en tydlig bild med hur han önskade porträtteras i samband med filmen. Musiken var redan producerad och klar. Vi på Fri ordnade med location på ett av Österlens vackraste gallerier, Mårten Pers Källa. Sårbart, skört, starkt, modigt och tungt på en gång. En process med massor av flow, respekt och inlyssning.

Om projektet ”Den eviga längtan”

Till en början växte projektet fram som ett steg i Simons personliga sorgearbete. Genom att dela med sig av musiken och sina erfarenheter vill han göra det möjligt för andra i liknande situation att känna sig mindre ensamma.

”“Jag vill också kunna ge dem som har svårt att begripa hur det är att inte kunna få barn en inblick i en annan verklighet och öka förståelsen för en situation som många lider av i tysthet.”

Simon Lussi och Rebecca Wallin under ett möte på Fri kommunikation, Brantevik.

Stort tack för förtroendet Simon. Du gör ett grymt jobb. Modigt, sårbart och viktigt.

Önskar dig all lycka med att nå ut med din story.

Text och musik: Simon Lussi m.f (se nedan)

Foto/film/edit: Rebecca Wallin

Medskapare och assistans vid inspelning: Frida Jönsson & Alva Götesson

Mer info om Den eviga längtan EP – Simon Lussi skrev och spelade in EP:n under åren som ofrivilligt barnlös. Genom ärliga och raka texter och låtar berättar han om ensamhet, känslan av otillräcklighet och frustration. Låtarna skildrar hans upplevelse kring att vara man och ofrivilligt barnlös.

Konsert/föredrag – Simon Lussi berättar sin historia med hjälp av ett hybridformat där både musik och föreläsning får ta plats. Målet är att belysa ett svårt ämne och bryta tabun. Genom att visa sårbarhet vill han öppna upp för samtal kring ett känsligt ämne – ofrivillig barnlöshet ur ett manligt perspektiv.

Turnépremiär hösten 2022 – Musiker: Simon Lussi, Jens Andersson (the Ark, FILT), Anton Knoester Thoursie (TORSI), Björn Almgren (Augustifamiljen, Biorn Quartet).

Till projektets hemsida