Insikter från min tid som praktikant hos Fri

En sak som är säker är att jag lämnar Fri kommunikation rikare på kunskap, både praktisk sådan inom marknadsföring och insikten om hur det är att driva en kommunikationsbyrå, men även rikare på kunskap när det gäller livet och hur man kan se på det och leva det.

Rebecca och Frida har varit fantastiska och inspirerande att få följa under tiden jag varit deras högra hand. Att ha fått chansen att arbeta med dem och få iaktta när de arbetar har varit så inspirerande. För mig har det varit viktigt och imponerande hur pass pedagogiska de varit mot mig i sitt arbete, oavsett hur stressade och pressade de har varit. De har också visat att det går att ha roligt på sitt arbete, längs hela vägen, genom delmålen för att ta sig till det stora huvudmålet.

Jag har även fått rikare kunskap kring att tänka utanför boxen och att de omsorgsfullt väljer vilka företag som till slut blir deras kunder, eller partner som de vill vara. Vikten av att ha ett gott tålamod och att arbeta hårt, är något som bir tydligt. Ingenting kommer utan hårt slit och kämparglöd.

Att genomföra min praktik på en kommunikationsbyrå som denna har inneburit att få insikt om allt det arbete som är runt och bakom det kreativa arbetet. Det är mer än att bara ha möten med redan existerande och potentiella kunder, presentationer och leveranser. Det är så mycket arbete och slit bakom kulisserna i form av att bära, tänka, diskutera idéer och att faktiskt skapa en så bra grund som möjligt för att nå ut med kundens behov och budskap.

Att vara öppensinnad på en kommunikationsbyrå är viktigt, att finna möjligheter och ta sig över samtliga farthinder som man möts av på vägen är av stor betydelse, likaså att tänka utanför boxen. Jag är tacksam över att fått möta denna kreativitet som flödat i containerkontoret på Österlen och hoppas att inget ska stå i vägen för fris tankar och idéer. De har fått mig att känna att allt är möjligt, att jag ska tro på mig själv och sträva efter att ha ett jobb som är roligt och ger mig mening.
Tack för inspirationen, insikterna, förtroendet, skratten och 10-fikat!

Nu ger jag mig ut i världen och nästa stopp blir Idaho i USA där jag ska läsa en utbytestermin.

Anna Månsson, 23 år och är uppvuxen i Stockholm. Spenderat de senaste fyra åren i Umeå för att studera på Civilekonomprogrammet vid Umeå universitet med inriktning marknadsföring.

Foto: Rebecca Wallin/Fri kommunikation