Nyp mig i armen – Fri öppnar dörrar för stora bolag

Häromdagen på en promenad efter ännu en fantastisk dag på jobbet var jag tvungen att bokstavligen stanna. Jag behövde en kort paus för att reflektera över vårt bolag Fri Kommunikation. Hur långt vi har kommit sedan starten 2016, vilka projekt det är vi är med och bygger, och vilket värde vi faktiskt skapar.

Jag hade under dagen haft en helt otrolig branding shoot på Sandhammaren med vår kund Eolus Vind. Detta svenska företag utvecklar, bygger och förvaltar vindkraftsparker för att producera förnybar energi. Sedan 2023 är vi deras leverantör för foto- och filmproduktion.

 

Inför dagens innehållsproduktion hade vi diskuterat och planerat olika platser att fotografera och filma på, tillsammans med Eolus egen kommunikationsspecialist Mathilda Gylling. Och om det är något vi på Fri Kommunikation har koll på, är det Österlen. Vi känner till varenda vrå. Vyerna, platserna, lugnet och tillgängligheten gör Österlen till en dröm för fotografering och filmning. Första miljön för denna plåtning blev alltså Sandhammaren, en kritvit strand som känns oändlig, med stora sanddyner och vida vidder. Här, bland de friska havsvindarna, lät vi våra lekfulla modeller släppa loss sin energi. Barn och vuxna kastade upp drakar i vinden och skapade just de motiv som återspeglar Eolus Vinds varumärke. Där ute vid havet, bland sandbankarna.
Efter en perfekt plåtning på stranden, begav vi oss till nästa location: ett rapsfält i full blom. Av respekt för markägaren hade vi inte tänkt att gå in i fältet, utan snarare använda det som backdrop. Men, av en slump sammanstrålade vi med markägaren – som visade sig vara en kvinna i mitt nätverk! Engagerat lät hon oss fortsätta innehållsproduktionen mitt bland det gula guldet, medan hon själv hjälpte till att ta “behind the scenes” bilder. Det gjorde mig varm i hjärtat. Vi känner inte bara Österlens platser; vi känner också invånarna, och får deras nycklar till ännu fler gömda platser.

 

Det är så varierat och dynamiskt att arbeta med Eolus Vind. Ena dagen kan vi vara i Sötterfällan i Jönköping där jag står uppe på ett vindkraftverk och plåtar. Nästa dag är vi på kontoret för att porträttera företagets medarbetare och dess fantastiska arbetskultur. Att integrera människors godhet och naturens skönhet med förnybar energi är en kraftfull kombination som vi är stolta över att fånga.

 

Syftet med våra bilder och filmer handlar om mer än att bara fånga skönheten i Eolus projekt. Det handlar om att visa vad de gör för människor och planeten. Vi tar ofta för givet hur mycket arbete som ligger bakom varje vindkraftverk och solcellsanläggning. Genom våra bilder vill vi berätta deras historia och visa engagemanget och passionen som driver dem. Att få vara en del av deras resa mot en grönare framtid är något jag är oerhört tacksam för.

 

Så ja, nyp mig i armen. Det här är ett av många drömuppdrag, och jag är så glad att få dela det med er.

 

Byråchef & Fotograf

 

”Fri förstår hur vi tänker och hur vi vill presentera vårt varumärke. Vi är väldigt nöjda med det fina samarbete som vi har och det lyft som Eolus har fått tack vare detta”
– Mathilda Gylling, Communications Specialist på Eolus Vind