Fria julklappar – vårt hjärteprojekt

Fria julklappar är vårt hjärteprojekt och det är nu fjärde året i rad som vi samlar in julklappar till barn som lever i socio ekonomisk utsatthet i Simrishamns kommun.

Idéen föddes en förmiddag för fyra år sedan då Rebecca blev uppringd av en hjälporganisation som hjälpte familjen med matkassar i Malmö, som undrade om vi på Fri kommunikation kunde vara med och stötta ekonomisk. Klart vi ville vara med och stötta men vi ville göra det utan mellanhänder, och i vår egen del av Skåne, här på Österlen.

Ett engagerat samtal senare hade vi bestämt oss för att skapa Fria julklappar. Vi ringde upp Rädda Barnen och Friskis och Svettis i Simrishamn och de var mer än gärna en del av projektet.

Nu är det dags igen! För fjärde året i rad samlar vi in julklappar och tar emot gåvor via Swish för att kunna bidra med julstämning. Insamlingen pågår mellan den 27 nov till den 17 dec. Startskottet går den 1:a advent i the Livingrooms lokaler på Regeringsgatan i Simrishamn. Där, i de vackra och stora fönsterna växer en gedigen hög av klappar och det är alltid lika stort att se vad många bidrag kan göra i storhet.

Var med och ge! För dig som vill stötta projektet och ge en klapp i jul, då är du välkommen att lämna in en inslagen och nyinköpt julklapp för minst 200 kr (märkt med ålder och ev. kön) så ser vi till att klappen kommer till rätt behövande familj. Du är välkommen mellan kl 14-18 på 1:a advent eller så lämnar du in din julklapp på något av våra insamlingsställen. Kika på vår hemsida här: fria julklappar

Vill du hellre swisha ett bidrag gör du enkelt det via Rädda Barnens swish – märk inbetalningen med fria julklappar.

Lokala tidningar uppmärksammar vårt projekt och det är alltid lika uppskattat. Stort tack till Österlen magasinet (nedan), YA och snart också i YA:s julbilaga.

Vi besökte Radio Active i Ystad och fick sprida ordet vidare även där. Tack!

Vill du lyssna på intervjun? Feel free! Länk till intervju.

Vi på Fri kommunikation brinner för människor. Har bultande hjärtan för att hjälpa och vi är så glada över att vi faktiskt kan agera, skapa initiativ och hålla fast med kontinuitet och kärlek, trots tuffa tider och mindre marginaler. Men om vi tycker det är tufft, hur tufft är det då inte för de som redan har det så tufft att livet knappt går ihop …?

Med kärlek, Rebecca & Frida, byråägare och medmänniskor.